کینوا یک گیاه دو لپه ای از خانواده تاج خروسیان و زیر خانواده اسفناجیان میباشد. با توجه به کیفیت تغذیه ای استثنایی و توانایی رشد در محیط های حاشیه ای، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، کینوا را به عنوان یکی از محصولاتی که نقش مهمی در تضمین آن ایفا می کند، معرفی کرده است. تا جایی که سال ۲۰۱۳ را به عنوان سال کینوا نامگذاری کردند.
کینوا به خوبی برای رشد در شرایط نامساعد خاک و شرایط آب و هوایی سازگار است، منحصر به فرد بودن آن در ویژگی قوی آن به تحمل بالای سرما، شوری خاک و خشکسالی است. پروتئین موجود در کینوا از معدود پروتئین های غیر حیوانی است که از نظر کمی و کیفی بهتـر از دانه غلات دیگر است. اما ویژگی ارزشمند اصلی کینوا کیفیت ترکیب اسیدهای آمینه آن است. کینوا تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز زندگی انسان را داراست و مقادیر این اسیدهای آمینه تعادل مناسبی برای تغذیه انسان و دام دارد.
معمولا در مناطقی با کمبود آب آبیاری کامل برای افزایش عملکرد یک گزینه کاربردی نخواهد بود، اما کم آبیاری به عنوان مثال با تأمین آب تنها در مراحل درانی رشد گیاه ممکن است راه حل مناسبی باشد. از سوی دیگر شوری خاک نیز یک مشکل جهانی است کـه بـر بهره وری کشاورزی تأثیر میگذارد و خاکهای شور در بیش از ۱۰۰ کشور جهان پخش شده اند.