بذر اولین نهاده مصرفی است که در انتقال صفات کمی و کیفی محصول نقش اساسی دارد. بدون استفاده از بذر خوب حتی با صرف انرژی فراوان نمیتوان به حداکثر تولید محصول دست یافت. میزان مصرف بذر در پنبه بسیار بالاست و هزینه های بالای تولید این محصول و قیمت پائین فروش آن از دلایل اصلی عدم تمایل کشاورزان به کشت پنبه است.
استفاده از بذر دلینته یا کرک زدایی شده می تواند در کاهش مصرف بذر، یکنواختی پخش و سبز کردن مطلوب آن در مزرعه مؤثر باشد. میزان تولید بذر پنبه کرکدار و دلینته در طبقات بذری (سوپر الیت، الیت و گواهی شده) مورد تأیید مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در سال ۱۴۰۱ در کل کشور به ترتیب ۴۱۴۷ و ۲۱۰۵ کیلوگرم بوده است. بهترین روش جهت تولید انبوه بذر دلینتـه در کارخانه کرک زدایی بذر پنبه استفاده از اسید سولفوریک رقیق ۱۳ تا ۱۵ درصد تحت تأثیر دمای بالا و کوتاه مدت است.
سرعت جوانه زنی بذور دلینته بیش تر از بذرهای کرک دار است. اثرات اسید سولفوریک طی مدت انبارداری روی قوه نامیه بذر ناچیز و مشابه بذور کرک دار وابسته به شرایط انبار است. میزان مصرف بذر جهت کاشت پنبه در کشور ما از ۲۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار متغیر است. در کشورهای مختلف جهان و حتى مناطق پنبه کاری داخل یک کشور این اختلاف مصرف بذر مشاهده میشود. عمده این تفاوتها ناشی از قدرت جوانه زنی بذر، شرایط اقلیمی، کیفیت آب و خاک و از همه مهمتر نوع بذر کرکدار و دلینته است که در یکنواختی پخش آن مؤثر است.