بیمارگرهای گیاهی تأثیر قابل توجهی بر محصول سبزیجات مختلف از جمله کاهو داشته و سبب کاهش عملکرد، افت کیفیت محصول و افزایش هزینه تولید می شوند. افزون بر انواع بیمارگرهای گیاهی مثل قارچ های بیماریزا، باکتری ها، ویروس ها و نماتدها، عوارض فیزیولوزیک مختلف در نتیجه شرایط محیطی مانند سرمازدگی، کمبود یا بیشبود مواد غذایی در خاک نیز به این محصول خسارت می زند.
میزان خسارت بسته به شدت بیماری، بیولوژی و نوع بیمارگر، تقویم کشت و مقاومت رقم، متفاوت است. تشخیص زودهنگام و شناسایی عوامل خسارتزا نخستین قدم در مدیریت بیماری و کاهش خسارت به شمار می رود. در این کتاب نخست با ارایه تصاویر و شرح بیماری و خسارت عوامل بیمارگر معرفی شده و به اختصار روشهای موثر در پیشگیری و کنترل بیماری با ارایه راهکارهای مدیریت تلفیقی ارائه می شود.