جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دانلود نشریه فنی جانمایی ارقام گندم آبی و دیم استان خوزستان (سال سوم)

براساس نتایج انتخاب مشارکتی ارقام گندم در سال زراعی 1402-1401

نشریه فنی جانمایی ارقام گندم آبی و دیم استان خوزستان (سال سوم)
دانلود از طریق اشتراک ویژه
فرمت فایل: PDF
تعداد صفحات: 34
سال انتشار: 1402

اشتراک رایگان

رایگان بدون محدودیت زمانی
  • دانلود روزانه 5 فایل از بین فایل های رایگان
  • دانلود فایل های اشتراک ویژه

اشتراک 1 ماهه

تومان 50 هزار 30 روز
  • دانلود روزانه 5 فایل از بین فایل های رایگان
  • دانلود روزانه 5 فایل از بین فایل های اشتراک ویژه

اشتراک 3 ماهه

تومان 100 هزار 90 روز
  • دانلود روزانه 5 فایل از بین فایل های رایگان
  • دانلود روزانه 10 فایل از بین فایل های اشتراک ویژه

اشتراک 6 ماهه

تومان 180 هزار 90 روز
  • دانلود روزانه 10 فایل از بین فایل های رایگان
  • دانلود روزانه 15 فایل از بین فایل های اشتراک ویژه

افزایش تولید حاصل سه رویکرد همزمان بهنژادی، بهزراعی و سیاست گذاری است. سیاست گذاری به مجموعه عوامل مدیریتی کلان اطلاق می شود که به حمایت از تولید و تولیـد کنندگان می پردازد که در خصوص تولید گندم قیمت گذاری نمونه بارزی از سیاست گذاری می باشد.

ارقام زراعی یا به عبارتی ژنوتیپ ها حاصل فعالیتهای بهنژادگران می باشند. در واقع بهنژادی دلالت بر اقداماتی دارد که با تکیه بر علم ژنتیک سعی دارد تا بر اساس نیاز بشر نسبت به بهبود صفات زراعی وراثت پذیر، ارقام برتر را تولید کرده و نسبت به معرفی ژنوتیپ های زراعی و باغی سازگار به هر منطقه که حداکثر توان تولید را دارند اقدام نماید.

در روند بهنژادی محصولات مختلف، مراحل متفاوتی طی شده تا نهایتا یک ژنوتیپ برتر انتخاب و سپس نامگذاری می شود. در گندم که یک گیاه خودگشن است این مراحل از دو رگ گیری شروع و پس از خالص سازی ژنتیکی، طی حداقل شش نسل در توده های در حال تفکیک لاین ها خالص شده و سپس وارد آزمایشات مقایسه عملکرد مقدماتی (PRWYT)، مقایسه عملکرد پیشرفته (ARWYT) و نهایتا مقایسه عملکرد لاین های امید بخش (ERWYT) میشوند. تمامی مراحل از دو رگ گیری تا مراحل پایانی آزمایشات مقایسه عملکرد در محدوده مراکز تحقیقاتی اجرا می گردد.

در بهزراعی کاشت، داشت و برداشت محصول به بهترین شیوه انجام تا حداکثر پتانسیل رقم محقق گردد. در بهزراعی به تولید کننده آموزش داده خواهد تا چگونه تهیه بستر را برای کاشت فراهم نماید، در چه تاریخی کشت کند، چه میزان بذر مصرف نماید، چه مقدار کود پایه و سرک و چه عناصری را بر اساس آزمون خاک مصرف کند، با عوامل زیان رسان اعم از آفت بیماری و علف هرز چگونه مبارزه نماید، تعداد دفعات آبیاری را چگونه مدیریت نماید و همچنین مزرعه را متناسب با زمان و میزان بارش در کشت دیم انجام دهد، چگونه برداشت محصول را با حداقل خسارت انجام داده و نهایتا چگونه مدیریت بقایای محصول را قبل از کشت جدید انجام و بهترین تناوب را رعایت نماید. در واقع به زراعی یک ضرورت انکار ناپذیر در کنار بهنژادی است که منجر به تظاهر پتانسل عملکرد یک رقم زراعی خواهد شد.

پس از پایان آزمایش مقایسه عملکرد لاین های امید بخش، حداکثر سه تا چهار لاین برتر این آزمایش انتخاب و بعنوان رقم نامگذاری میشوند و با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج در قالب آزمایش تحقیقی – ترویجی در عرصه و با مدیریت همزمان کارشناسان ترویج ، کشاورز داوطلب پیشرو و محقق مرکز تحقیقات با رقم غالب منطقه مورد مقایسه قـرار می گیرند. مهمترین تفاوت این بخش از برنامه بهنژادی آزمون لاین ها در خارج از مراکز تحقیقاتی بوده که با هدف ارزیابی سازگاری ژنوتیپ ها در عرصه اجرا خواهد شد.

پس از اتمام آزمایشهای تحقیقی – ترویجی کل نتایج توسط محقق در قالب گزارش مکتوب به کمیته ملی نامگذاری رقم ارائه خواهد شد تا پس از داوری و دفاع نهایی نام گذاری رقم صورت گرفته و برای تولید در اختیار شرکتهای تولید کننده بذر قرار خواهد گرفت.

فهرست مطالب

پیش نمایش 6 صفحه اول