فشار بیش از اندازه انسان بر بوم نظام های کشاورزی جهت تولید غذای کافی، موجب تخریب خاک، آلودگی های زیست محیطی، هدر رفت منابع و تزلزل در پایداری نظام های تولیدی شده است. در بین راهکارهای مختلفی که برای حل مشکلات فوق ارائه شده است، کشاورزی حفاظتی با حفظ بقایای گیاهی بر روی زمین، حداقل بهم زدگی خاک، تنوع گونه ای در تناوب های زراعی و مدیریت تلفیقی علف های هرز به عنوان یک راهکار اساسی برای پایداری نظام های کشاورزی و حفظ منابع مطرح و پذیرش جهانی را به دنبال داشته است.
این کتاب ضمن آنکه مرجعی است برای توصیف نظامهای کشاورزی حفاظتی، به وجود علفهای هرز و شیوه های مدیریت آنها در این نظام که به عنوان مهمترین چالش پیش روی کشاورزان مطرح هستند می پردازد. درک حضور علف های هرز برای توسعه و پایداری این نظام از جمله نکات بسیار ضروری است که برای پایداری تولید غذا و سازگاری آن با محیط زیست بسیار ضروری است. در این کتاب سعی شده است تا ضمن تشریح اثرات تغییر نظام بر جمعیت علف های هرز، راهکارهای عملی و تجربیات جهانی در خصوص مدیریت آنها را در اختیار خوانندگان قرار دهد.