یکی از معضلاتی که چند سال اخیر موجب دغدغه خاطر نخلکاران شده است، آفتاب سوختگی محصول خرماست که نه تنها کیفیت، بلکه عملکرد کمی را تحت تاثیر قرار میدهد. میوه خرما پنج مرحله رشدی را طی میکند تا به تکامل می رسد. این مراحل به ترتیب شامل حبابوک، کیمری، خلال (خارک)، رطب و خرما است.
بیشترین خسارت آفتاب سوختگی در مرحله خلال اتفاق می افتد، زیرا بیشترین شدت تابش نور خورشید، بالاترین دما و کمترین میزان رطوبت نسبی در بسیاری مناطق خرماخیز استان کرمان مقارن با این مرحله از رشد میوه است. میوه هایی که در مرحله خلال دچار آفتاب سوختگی می شوند، پوست آنها دچار آسیب شده و در بسیاری از آنها فرآیند رسیدن کامل نمیشود و اگر وارد مرحله رطب شوند کیفیت آنها پایین خواهد بود. توجه به راهکارهایی که محصول را در مقابل شدت تابش نور خورشید حفظ کند، موجب افزایش کمی و کیفی محصول خواهد شد.
مخاطبان :
- نخل کاران
- علاقمندان به پرورش خرما
- کارشناسان
- مروجان مسئول پهنه های تولیدی
اهداف آموزشی :
شما پس از مطالعه این نشریه با راهکارهایی که موجب کاهش آفتاب سوختگی در محصول خرما می شود، آشنا می شوید.