درباره کتاب: در چند دهه اخیر در داخل و خارج کشور آثار متعدد با ارزشی در زمینه میکروبیولوژی تألیف شده است که هر کدام از دیدگاه تخصصی یا عمومی اطلاعات مرتبط را معرفی نموده و مورد بررسی قرار داده اند. صنعت گوشت کشور به عنوان صنعتی دیرپا و بسیار فعال پس از طی مراحل دشوار سازماندهی و تعریف دقیق اهداف و فعالیتها اکنون در مسیر بهینه سازی امور و دستیابی به اهداف مهم تعیین شده گام بر میدارد. در این راستا و نیز به منظور رشد کیفی فعالیتها، آشنایی دست اندرکاران صنعت گوشت و شیلات کشور با مراجع علمی معتبر و تجارت موجود در زمینه های تخصصی میکروبیولوژی گوشت و فرآورده های گوشتی از اهمیت خاصی برخوردار است.
تألیف این کتاب نیز تلاشی است در راستای دستیابی به آخرین یافته های علمی صنعت گوشت و فرآورده های گوشتی از طریق خوراک دام، آب، خاک، انسان و یا سایر جانوران و نیز پس از مرحله کشتار و یا در حین فرآیند بسته بندی و حمل آلوده میشوند و چون حاوی ترکیبات ارزشمند غذایی هستند، معمولا در معرض فعالیت میکروارگانیسم های آلوه کننده و فساد قرار میگیرند. بنابراین آشنایی با میکروبیولوژی کاربردی صنعت گوشت و شناسایی ارتباط متقابل بین میکروارگانیسم های گوشت و فرآورده های گوشتی برای جوامع پیشرفته صنعتی یک ضرورت محسوب میشود.
امروزه رعایت اصول علم میکروبیولوژی و شناخت دقیق میکروارگانیسم ها و عوامل موثر بر فعالیت زیستی آنها و تأثیر عوامل مزبور در سلامت ایمنی و نگهداری گوشت و فرآورده های گوشتی و طراحی و راهبری تکنولوژیهای مورد نیاز در صنعت گوشت کشور امری اجتناب ناپذیر تلقی میشود. تجربیات حاصل از تدریس چندین ساله دروس میکروبیولوژی و بهداشت مواد غذایی با منشا دامی در مقاطع مختلف دانشگاه، امکان آشنایی مولف با نیازهای علمی کاربردی کارشناسان و دانشجویان را در زمینه میکروبیولوژی گوشت و فرآورده های گوشتی مهیا و مطالعه منابع علمی کاربردی کارشناسان و دانشجویان را در زمینه میکروبیولوژی گوشت و فرآورده های گوشتی مهیا نمود و مطالعه منابع علمی کاربردی متعدد و با ارزش موجود در کشور و دیگر کشورها امکان ارایه تصویری کاربردی از میکروبیولوژی گوشت و فرآورده های گوشتی را به عنوان اولین کتاب تالیف شده در این زمینه میسر ساخت.