ایران از نظر تولید انگور رتبه نهم جهانی را دارا است. با این وجود از نظر میزان عملکرد در واحد سطح و کیفیت محصولات تولید شده در برخی مناطق از حد مطلوب فاصله داشته و هزینه تمام شده برای تولید هر کیلوگرم محصول نیز بالا است که موجب کاهش صرفه اقتصادی و ناتوانی رقابت با سایر کشورها میشود.
پوسیدگی خوشه ناشی از کپک خاکستری یکی از عوامل اصلی محدود کننده تولید تجاری انگور در بسیاری از کشورها است. این بیماری یکی از مهم ترین بیماریهای انگور است که اگرچه غالباً آلودگی از تاکستان و قبل از برداشت رخ میدهد ولی علایم بیماری معمولاً پس از برداشت انگور و در حین حمل و نقل و انبارداری ظاهر میشود.
این بیماری در تمام دنیا خسارت اقتصادی به بار آورده و کمیت و کیفیت محصول را میکاهد. در ایران نیز عمدتاً در مناطق مرطوب و مناطقی که در ابتدای پاییز دارای بارندگی بیشتری هستند مثل استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، همدان، خراسان شمالی و بخش هایی از استان خراسان رضوی از گستردگی و اهمیت بیشتری برخوردار است. شناسایی به موقع بیماری و به کارگیری روشهای مدیریتی صحیح می تواند هم مانع خسارت هنگفت به محصول شود و هم درآمدزایی اقتصادی باغداران را فراهم آورد.