پرورش و تولید قارچهای خوراکی در رفع نیاز غذایی با افزایش مواد پروتئینی و اصلاح الگوی تغذیه با تغییر عادات غذایی جامعه بسیار کارساز است و بعنوان یکی از منابع غذایی طبیعی در اصلاح ساختار تغذیه هموطنان بویژه روستاییان میتواند قرار گیرد.
در کشور ما همه ساله مقادیر زیادی از پس مانده های محصولات کشاورزی مانند کاه و کلش غلات و سایر محصولات ضایعات کارخانجات قند، ضایعات دانه های روغنی به نوعی از بین میروند و از چرخه بهره وری صحیح خارج میشوند. بطوری که برخی سبب آلودگی محیط زیست نیز میگردد. این مواد و ضایعات اکثراً خشبی هستند و دارای ترکیبی از لیگنین سلولز و همی سلولز میباشند که دارای ضریب هضم بسیار پایین هستند و کارایی مناسبی برای دامها ندارند ولی برای پرورش قارچ بسیار مناسبند.
در پرورش قارچ صدفی ضایعات بخش کشاورزی در چرخه طبیعی بازیافت قرار میگیرند و باقیمانده بستر کاشت قارچ برای دامها بهترین خوراک سلولزی غنی شده است و در مزارع و باغات و کشت های گلخانه ای بعنوان کود آلی مورد استفاده قرار میگیرد. مواد مورد نیاز بستر پرورش قارچ برای کشاورزان، زنان روستایی، جوانان روستایی و علاقه مندان پرورش قارچهای خوراکی براحتی قابل دسترس است، تا با استفاده از این ضایعات بتوانند در محیط منازل مسکونی، باغات، گلخانه ها، زیرزمین ها، انبارها، اصطبل ها و کارگاه های کوچک، با هزینه کم و روش کار بسیار آسان به پرورش قارچ صدفی مبادرت نمایند و قسمتی از مواد غذایی مورد نیاز خانواده را تامین کنند و مازاد تولید را جهت فروش و تحصیل درآمد به بازار عرضه نمایند.
ایجاد تشکلهای تولیدی در زمینه پرورش قارچ صدفی بهبود بخشیدن به تولید، کاهش هزینه ها و بازاریابی را تضمین مینماید. امید است خوانندگان این نوشتار با بهره گیری از مطالب بهره برداری صحیح از ضایعات و بقایای محصولات کشاورزی در زمینه اشتغال تولید قارچ خوراکی و افزایش درآمد خانوارهای روستایی را آموزش و ترویج نمایند.