جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دانلود کتاب کشت شبدر برسیم به عنوان محصول دوم در شالیزار

کتاب کشت شبدر برسیم به عنوان محصول دوم در شالیزار
دانلود از طریق اشتراک ویژه
فرمت فایل: PDF
تعداد صفحات: 53
سال انتشار: 1403

اشتراک رایگان

رایگان بدون محدودیت زمانی
  • دانلود روزانه 5 فایل از بین فایل های رایگان
  • دانلود فایل های اشتراک ویژه

اشتراک 1 ماهه

تومان 50 هزار 30 روز
  • دانلود روزانه 5 فایل از بین فایل های رایگان
  • دانلود روزانه 5 فایل از بین فایل های اشتراک ویژه

اشتراک 3 ماهه

تومان 100 هزار 90 روز
  • دانلود روزانه 5 فایل از بین فایل های رایگان
  • دانلود روزانه 10 فایل از بین فایل های اشتراک ویژه

اشتراک 6 ماهه

تومان 180 هزار 90 روز
  • دانلود روزانه 10 فایل از بین فایل های رایگان
  • دانلود روزانه 15 فایل از بین فایل های اشتراک ویژه

شبدر برسیم یا مصری گونه ای از بقولات علوفه ای یک ساله، بومی غرب آسیا و خاورمیانه است. منشأ شبدر برسیم به خوبی شناخته شده نیست، اما به نظر میرسد خاستگاه آن از آسیای صغیر، سوریه، فلسطین و مصر باشد.

این گیاه به طور گسترده در آسیای غربی، هند، آمریکای شمالی و جنوبی به منظور ایجاد مراتع مصنوعی و تولید علوفه مورد توجه میباشد. در دهه های اخیر کشت شبدر برسیم به علت رشد سریع، تعداد چین برداری بالا و تولید علوفه ی تازه و عملکرد کیفی و کمی قابل توجه، قدرت بازدارندگی از رشد علفهای هرز و درجه بالای خوش خوراکی مورد استقبال اکثر کشورها قرار گرفته است. همچنین به دلیل قابلیت بالا در استفاده برای کشت دوم به ویژه در شالیزارهای شمال کشور و سازگاری تولید آن با شرایط مختلف اقلیمی برای کشاورزان از اهمیت زیادی برخوردار است.

این گیاه پتانسیل نسبتاً خوبی برای تثبیت نیتروژن اتمسفر و افزایش ذخیره نیتروژن خاک دارد، به طوری که قادر است سالانه ۲۰۰-۱۰۰ کیلوگرم در هکتار نیتروژن تثبیت کند. همچنین این گیاه از بهترین گیاهان یک ساله ای است که میتوان از آن جهت افزایش حاصلخیزی خاک و نیز به منظور تهیه کود سبز و پوشش گیاهی در تناوب با سایر گیاهان زراعی استفاده کرد. از سویی دیگر امکان کشت این نوع شبدر به علت ریز بودن بذر (وزن هزار دانه شبدر برسیم حدود ۲/۵ گرم) در شرایط بدون آماده سازی زمین (عدم خاک ورزی) و بعد از برداشت برنج وجود دارد، به گونه ای که در مناطق شالیزاری این گیاه بدون عملیات خاک ورزی از اواسط شهریور تا اوایل مهرماه قابل کشت است.

بنابراین باتوجه به وسعت شالیزارهای کشور در صورت مساعد بودن اراضی از نظر سطح آب زیرزمینی و خارج ساختن آنها از حالت غرقابی با اجرای تسطیح و یکپارچه نمودن اراضی و زهکشی می توان سطح وسیعی از شالیزارها را به کشت شبدر برسیم اختصاص داد به طوری که امروزه دیده میشود سطح زیادی از زمین های زراعی زیر کشت شبدر برسیم قرار گرفته و این روند رو به افزایش است.

فهرست مطالب

پیش نمایش 10 صفحه اول