نخود به دلیل رشد نسبتاً کند در اوایل رشد، توانایی اندکی در رقابت با علف های هرز دارد. علاوه بر آن، فقدان علف کشی مناسب برای کنترل علفهای هرز و هزینه بالای وجین در کشتهای پاییزه نخود، به دلیل جمعیت بالای علف های هرز پهن برگ در این زراعت، از جمله مشکلاتی است که منجر به اجرای پروژه های تحقیقاتی در این زمینه شد.
سطح برداشت نخود دیم در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در استان کرمانشاه و کردستان به ترتیب ۱۵۳۶۹۹ و ۸۱۹۹۹ هکتار بود. در سال زراعی ذکر شده میزان تولید نخود دیم در این دو استان به ترتیب ۷۱۴۵۸ و ۳۵۰۷۴ تن در هکتار بوده است. مهم ترین مشکل در نخود پاییزه که باعث کاهش عملکرد میگردد، وجود علف های هرز است. کاهش عملکرد ناشی از تداخل علفهای هرز در کشت نخود بین ۴۸ تا ۶۶ درصد گزارش شده است.
علاوه بر کاهش عملکرد وجود علف های هرزی مثل ماستونک، بی تی راخ و پیچک صحرایی در کار برداشت نخود نیز اختلال ایجاد میکنند. از جمله علف های هرز پهن برگ استان کرمانشاه می توان به کاسنی، پیچک، جغجنک، بی تی راخ و گلرنگ وحشی و باریک برگ ها به جودره، يولاف وحشی بهاره و مرغ اشاره کرد.
علف های هرز غالب در استان کردستان شامل گندم خودرو، سر شکافته، علف هفت بند، شمعدانی وحشی و علف پشمکی هستند و مهم ترین علفهای هرز در استان لرستان شامل گلرنگ وحشی، بی تی راخ، جغجغک و پیچک صحرایی می باشند. علف کشها به دلیل کارائی و صرفه اقتصادی بالا، نقش محوری در مدیریت علف های هرز ایفا میکنند.
تعداد علف کشهای ثبت شده برای کاربرد در مزارع نخود در سطح دنیا محدود و با توجه به حساسیت ارقام نخود کشت شده در ایران محدودتر است. از طرفی وجود فقط یک علف کش به ثبت رسیده برای نخود به نام لنتاگران و گران بودن و در دسترس نبودن آن باعث شده که کشاورزان هزینه زیادی بابت وجین علف های هرز متحمل شوند. با توجه به اینکه بیشتر علفهای هرز در مناطق عمده کشت نخود پاییزه دیم استانهای اشاره شده در بالا (کرمانشاه، کردستان، لرستان و آذربایجان غربی) هستند لذا ارایه توصیه فنی در خصوص آنها اهمیت زیادی دارد.